SaltyCo, sürdürülebilir kumaşların ceket astarları, suni deri ve diğer kıyafetler için alternatif sunmasını umuyor.
Imperial College London ve Kraliyet Sanat Koleji’nden disiplinler arası bir öğrenci ekibi, deniz suyunda yetişen bitkilerden kumaş üretmenin bir yolunu buldular. Potansiyel olarak bu, temiz suya dayanan yoğun moda ve tekstil endüstrisine çözüm sağlayabilir.
Bu kumaşlar, sadece bir kilogram malzeme üretmek için 20.000 litre temiz suya ihtiyaç duyan pamuğun aksine, deniz suyunda gelişen ve tuza dayanıklı bir bitkiden yapılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ARTIK SÜTTEN ÜRETİLEN TİŞÖRTLER
Makine Mühendisi Julian Ellis-Brown, Kimyager Finlay Duncan, Entegre Tasarımcı Antonia Jara ve İşletme / Tasarım Stratejisti Neloufar Taheri’nin oluşturduğu ekip şu anda Imperial Enterprise Lab’a ait Venture Catalyst Challenge’a katılıyor.
Başarılı bir deneme döneminden sonra ekip, SaltyCo adı altında üç farklı tekstil ürünü girişimini piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu üç tür dokuma kumaş, dokumasız kumaş ve teknik dolgudur. Ekip fikri mülkiyetlerini korumak adına tuza toleranslı bitkinin ismini şu anda açıklamamaktadır. Bu türlerden pazarlamaya en yakın olanı doldurma tekniği ile üretilendir zaten bir ceketin parçası olarak da sergilenmiştir. SaltyCo ayrıca dokumasız kumaşlarını da sergiledi, bu kumaşlar aksesuarlarda ve sahte deri olarak kullanılıyor. Gelişime en çok ihtiyaç duyan tür ise dokuma kumaşlardır. Ancak doğru işlenirse keten ya da pamuğa ait özelliklere sahip olabilecektir.
Cevap yazın